Κυριακή 18 Μαΐου 2008

ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΟ ΕΝΑ BLOG?

Στην δουλειά μου συναντώ καθημερινά καταστάσεις που με προβληματίζουν .
Συναντώ ανθρώπους που ασκούν το επάγγελμα του ασφαλιστή σαν πάρεργο.(Μηχανικοί αυτοκινήτων,σχολές οδηγών,βενζινοπώλες,λογιστές κ.π.α).
Συναντώ ανθρώπους που θέλουν να βελτιώσουν το εισόδημά τους πουλώντας Ασφάλειες Ζωής,συνταξιοδοτικά προγράμματα,προγράμματα υγείας,ασφάλειες περιουσίας, εκμεταλλευόμενοι την θέση τους σαν δημόσιοι υπάλληλοι(Αστυνομικοί,εφοριακοί,δάσκαλοι,αξιωματικοί του στρατού,Πυροσβέστες κ.α.).
Όλοι αυτοί όμως ξεχνούν κάτι πολύ σημαντικό , οι ασφάλειες δεν πωλούνται.
Η ενασχόλησή μου από το 1984 με την δουλειά αυτή μου έδειξε ένα πράμα. Οι συμπολίτες μου έχουν ανάγκες, δουλειά μου να τις εντοπίσω συζητώντας μαζί τους και να προτείνω λύσεις με όσο το δυνατό συμφερότερους όρους και ασφάλιστρα.
Αν με επιλέξουν για ασφαλιστή τους θα είμαι δίπλα τους όποτε με χρειάζονται και όχι απέναντί τους .
Δεν είμαι υπάλληλος καμιάς Ασφαλιστικής αλλά συνεργάτης του πελάτη που μου εμπιστεύθηκε την ύπαρξή του,τα μυστικά του ,την δουλειά του .
Ο τρόπος λοιπόν που αναπτύσσουν τις εργασίες τους πολλές ασφαλιστικές εταιρίες δεν είναι αυτός που υπηρετεί τα συμφέροντα των υποψηφίων πελατών τους και οι <αλεξιπτωτιστές >
δεν τιμούν το επάγγελμά μου.
Όταν αποφάσισα να κάνω blog ,το έκανα με πλήρη συνείδηση πως δεν θα αναφερθώ ποτέ σε επαγγελματικά θέματα .Ήθελα να κρατήσω μακριά από αυτή την όμορφη παρέα που ξεκίνησε να δημιουργείτε οποιαδήποτε υπόνοια ,επαγγελματικής προσέγγισης -κάτι που αρκετοί συνάδελφοί μου το κάνουν διεστραμμένα καλά -προς άγρα πελατών.
Έλα όμως που υπάρχουν φορές που πρέπει να σχολιάσω καταστάσεις και γεγονότα του Ασφαλιστικού χώρου ?
Η προσωπική μου δέσμευση το blog του ΕΠΙΚΟΥΡΟΥ να είναι για καθαρά προσωπικές στιγμές ήταν μια τροχοπέδη.
Η δημιουργία αυτού του blog ήρθε σαν λύση αυτής μου της ανάγκης .
Και πάλι δεσμεύομαι πως δεν θα γίνει εργαλείο προώθησης της δουλειάς μου.
Αλλά εργαλείο απάντησης αποριών ,επίλυσης προβλημάτων όσων βρεθούν στην ανάγκη και μου δώσουν την χαρά να συμβάλλω - στο μέτρο των δυνατοτήτων μου -και να καταθέτω την άποψή μου για όλα όσα πέφτουν στην αντίληψή μου και κεντρίζουν το ενδιαφέρον μου.
Καλή αρχή